Päivä paloasemalla 2014

Vuonna 2014 päivä paloasemlla teemaan kuului alkusammutusharjoitukset. Harjoiteltiin käsisammuttimen käyttöä, keittiössä kattilapalon sammutusta sekä palamaan syttyneen henkilön sammutusta.

VPK:n päällikkö Markku Peippo opastaa sammuttamista.
Nuorempi sammutusmies Essi Kannisto opasti vankalla ammattitaidolla palovaroittimien käyttöä. Myös vanhuksille tarkoitetusta liesihälyttimestä yleisö sai infoa.
Miia Hakala neuvoi paristorastilla, kuinka kaikkien käytettyjen paristojen navat tulisi teipata. Muutoin on vaarana oikosulku ja mahdollisesti tulipalo. Uudet paristot tulisi säilyttää pakkauksissaan ennen käyttöä.
VPK:n naisjaosto huolehti tarjottavista. Päivän aikana kävi noin 400 vierasta joista 150 osallistui alkusammutusharjoituksiin.
Pelastuslaitoksen vene oli yllättävänkin suosittu tutustumisen kohde.
Ei ole riemulla rajaa, kun Hondalla ajaa .... sanoi pikkupalomiäs.
Kaikissa yleisötapahtumissa tulee varautua ensiapuun. VPK:mme jäsen ensihoitaja AMK Jenni Jokinen huolehti asiasta ja oli tarvittaessa nopeasti hälytettävissä paikalle paloaseman alueella. Ja päivysti samalla VPK:n ensivasteyksikköä.
VPK työtä voi tehdä nuoriso-osastossa, naisjaostossa, veteraaniosastossa ja hälytysosastossa. Kaikki ovat tervetulleita toimintaan mukaan. Hälytysosaston varsianisiin tehtäviin on muutamat peruskriiteerit joiden täytyttyä voi osallistua varsinaisiin hälytystehtäviin.
Tämän vuoden pääteemana oli paristojen kierrätysturvallisuus, vanhusten kotiolojen turvallisuus mm. palovaroitin kokeilujen sekä liesivahtien avulla. Lisäksi esillä oli "kipinä" kännykkäsovellus jossa muistutetaan palovaroittimien kokeilusta ja pariston vaihtamisesta unohtamatta jokaisen kodin oman paloharjoituksen järjestämistä.
Iso kiitos vieraille.

Vuonna 2015 tapahtuma oli lauantaina 21.11. kello 10 - 14.