Liity mukaan!

Lempäälän VPK järjestää Hakkarin paloasemalla perehdytysjakson VPK toiminnasta kiinnostuneille lokakuussa. Jos olet täysi-ikäinen, perusterve, Lempäälässä asuva normaalikuntoinen nainen tai mies ja luonteenpiirteistäsi löytyy voimakas auttamisenhalu, niin aloita tästä uusi hieno harrastus! Tai oikeastaan VPK toiminta ei ole harrastus, vaan elämäntapa, joka vaatii sitoutumista ja sitä vanhan ajan talkoohenkeä, mutta voi olla tekijälleen samalla hyvin palkitsevaa ja kehittävää. Toiminta on myös täysin ilmaista, ei liittymismaksuja tai kuukausimaksuja!


Keväällä 2021 voit hakeutua Pirkanmaan Pelastuslaitoksen järjestämälle pelastustoiminnan peruskurssille, jonka suoritettuasi voit osallistua hälytystehtäville.

Perehdytysjaksolle on rajoitettu määrä paikkoja, joten jos kiinnostuit niin täytä kaavake 18.9 mennessä. Otamme yhteyttä!

Jos olet paikkakunnalle muuttanut, muualla VPK toiminnasta kokemusta kartuttanut vanha tekijä, niin ota yhteyttä kaavakkeella! Olet tervetullut mukaan toimintaan!

Perehdytysjakso on neljän harjoituskerran mittainen pintaraapaisu VPK toimintaan, jonka jälkeen voit päättää haluatko jatkaa toimintaa mukana hälytysosaston harjoituksissa! Perehdytysjakson harjoitusillat ovat torstaisin lokakuussa. Jos päätät jatkaa jakson jälkeen toimintaa, niin hälytysosaston harjoitukset pidetään maanantaisin kello 18.00.

Päivät ja aiheet lokakuu:

Torstai Kello 18.00 – 20.00. Tutustuminen paloasemaan ja VPK toimintaan. Kosketus kalustoon, letkun käsittely.

Torstai Kello 18.00 – 20.00. Tutustuminen SPEK-moodleen itseopiskelua varten & Pelastusryhmän jäsenten perustehtävät.

Torstai Kello 18.00 – 20.00 Palomiehen varusteet, paineilmalaitteen käyttöharjoitus.

Torstai Kello 18.00 - 20.00 Perusselvitys ja harjoituksia. Sinulta odotetaan:

-          Sosiaalisia vuorovaikutustaitoja. Toiminta on pitkälti tiimityötä, joten toivottavasti tulet hyvin juttuun porukassa!

-          Sitoutumiskykyä. Tehtäville ja toimintaan osallistuminen on täysin vapaaehtoista, mutta joskus tehtävät saattavat venyä useiden tuntien mittaisiksi. Lisäksi toivotaan talkoohenkeä VPK:n erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

-          Normaalia terveydentilaa ja peruskuntoa. Kaikki ovat tervetulleita, mutta toivomme miehistöömme erityisesti lisää savusukelluskelpoisia henkilöitä, joilta vaaditaan tiettyä kuntotasoa. 

-          C-ajokortti ei pakollinen, mutta hyvä olla. Tehtävät suoritetaan lähes aina raskailla sammutusajoneuvoilla, joten niiden ajo-oikeus katsotaan eduksi!

Ilmoittaudu perehdytysjaksolle mukaan

Ajokortti: *
Minulla on aikaisempaa kokemusta VPK toiminnasta tai pelastusalalta. *