Hälytysosasto

Lempäälän VPK:n hälytysosasto koostuu noin kahdestakymmenestä aktiivisesta jäsenestä. Hälytysosasto harjoittelee maanantaisin kello 18.00. Harjoituksissa harjoitellaan toimintaa erilaisilla hälytystehtävillä, treenataan kaluston käsittelytaitoa ja tutustutaan seudun riskikohteisiin, sekä huolletaan kalustoa ja varusteita säännöllisesti. 

Hälytysosasto suoritti savusukellusharjoituksen Pirkkalan lentokentällä sijaitsevassa Finavian lentokonepalosimulaattorissa. Katso alta video 

Viikkoharjoitusten aiheena voi olla vaikkapa korkealla työskentely ja hätäpoistuminen. Köysien varassa työskentelyä harjoitellaan muutaman kerran vuodessa. 

Korkealla työskentelyyn on myös oma kurssi, jossa käydään läpi työturvallisuutta, köysivälineiden tarkistusta ja huoltoa, sekä harjoitellaan yleisimmät tilanteet, joissa voidaan joutua laskeutumaan tai kiipeämään köyden varassa. 

Lempäälän Moisiossa sijaitsevan harjoitusalueen parasta antia on savusukelluskontti, jossa voidaan toteuttaa monimuotoisia sammutusharjoituksia ja testata eri sammutustekniikoita.

Kuvan harjoituksessa on menossa rajoituslinjan valmistelu katolle läpilyöntisuihkuputkia käyttäen.  

Harjoituksen tavoitteena oli saada tuntuma katolla työskentelyyn rakennuspaloa vastaavissa olosuhteissa. Lisäksi tavoitteena oli oppia käyttämään läpilyötisuihkuputkia käsituntumalla, sekä seuraamaan palon tilannetta lämpökameraa hyödyntäen.